Geen categorie

Meest voorkomende vragen

Doet het pijn? Is het schadelijk voor je glazuur en tandvlees? Is de bleeklamp schadelijk? Dit zijn wel de meest voorkomende vragen die wij vaak te horen krijgen. In deze blog nemen wij even de tijd om antwoord te geven op de meeste voorkomende vragen.

Is tanden bleken schadelijk voor mijn tanden?
NEE, wij bleken met een peroxide vrije bleekgel. Deze gel is PH-neutraal en verrijkt met enzymen en is op plantaardige basis. Deze gel tast het glazuur, tandvlees of kronen niet aan en het is dus 100% veilig om je tanden te bleken bij Smiles.

Doet een bleek behandeling pijn?
Een tanden bleek behandeling bij Smiles is volledig pijnloos en gevoelloos.

Ik heb een kroon, een vulling of een opzet stukje, kan ik dan wel mijn tanden bleken?
Of de kroon/vulling of opzet stukje mee kleurt ligt aan een hoop factoren. Het materiaal, de leeftijd, de oorspronkelijk kleur, de grootte en de plek van de kroon/vulling of opzet stukje. Het komt wel eens voor dat de kroon dus niet genoeg mee kleurt in vergelijking met de rest van het gebit. Enkele klanten waarbij dit niet (voldoende) mee kleurt laten zich toch bleken en vragen dan later aan de tandarts om de vullingen of kronen dezelfde kleur te maken als de rest van het gebit.

Hoelang blijven mijn tanden wit? En hoe wit worden mijn tanden? Moet ik het bij houden?
In de blog over ”Hoe werkt tanden bleken” leggen wij van top tot teen uit hoe tanden bleken in zijn werk gaat.

Zijn de stralingen van de bleeklampen gevaarlijk?
Nee deze stralingen zijn 100% veilig. Vaak vergelijken mensen een bleeklamp met een zonnebank lamp, dit is echter appels met peren vergelijken. In de bleeklampen zit gefocust LED-licht die ervoor zorgt dat de bleekgel activeert. Een zonnebank lamp geeft echter UV-stralingen mee en is bedoeld voor andere doeleinden.

Mag je eten en drinken na het bleken?
De eerste 4 uur na het bleken raden wij je aan om niet te eten of te drinken of te roken met uitzondering van water. Na deze 4 uur kun je het meeste gewoon weer eten en drinken met uitzondering van consumpties met sterk houdende kleurstoffen en zuurhoudende producten zoals bijvoorbeeld: Koffie, energie drankjes, frisdranken, gekleurde sauzen (pindasaus, ketchup etc.), rode kool, citrusvruchten etc. Ook raden we je af om niet meer te roken op de dag waarop de behandeling heeft plaats gevonden. Na 24 uur kun je alles weer eten en drinken en eventueel ook roken.

Welke voeding en drinkwaren zijn slecht voor mijn tanden?
Er zit een verschil tussen wat slecht is voor de gezondheid van je gebit en wat slecht is voor de verkleuring van je tanden. Zo zijn voeding en drinkwaren met een hoog suiker en/of zuurgehalte slecht voor de gezondheid van je gebit.

Bijna alle voeding en drinkwaren zorgen wel voor een verkleuring maar ook hier heb je natuurlijk grote boosdoeners in zoals bijvoorbeeld: Roken, koffie, thee, energie drankjes, rode wijn, frisdranken, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Een mooi voorbeeld is als je een van deze producten op een wit laken zou gieten je ook een ernstige verkleuring zou zien, en zo werkt het dus ook op je tanden. Door je gebit goed te onderhouden door regelmatig te poetsen met de juiste producten kun je dit goed onderhouden en hou je je tanden schoon.

Wat kan ik doen om optimaal resultaat te bereiken?
Om het beste resultaat te bereiken raden we je aan om je tandsteen en tandplak te laten verwijderen en even de tanden te poetsen voordat je bij ons je tanden gaat bleken.

Is er een minimum leeftijd?
Wettelijk bestaan hier nog geen regels voor. Wij bleken vanaf 16 tot 18 jaar alleen met toestemming van ouders/verzorgers.

Ik ben zwanger, mag ik nu wel mijn tanden bleken?
Er is nooit bewezen dat het slecht zou zijn voor een ongeboren kind. Tot op heden zijn er ook geen slechte ervaringen mee. Echter blijft dit altijd op eigen risico.