Geen categorie

Hoe werkt tanden bleken?

Hoe werkt tanden bleken bij Smiles nou precies?

In deze blog gaan we jullie van het begin tot het einde uitleggen hoe het tanden bleken bij Smiles in zijn werk gaat.
Op de foto hieronder zie je de opbouw van een tand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het glazuur is een laag die beschermt de kern van jouw tand tegen al het eten en drinken/vallen en stoten. Zie het als een soort schild die alles afstoot om jou te beschermen.
Onder het glazuur zit je tandbeen en dit is eigenlijk jouw echte tand alleen dan veilig en beschermd onder die laag van glazuur. Dit tandbeen heeft van zichzelf een bepaalde kleur meegekregen toen jij werd geboren en heeft dus bij elk mens zijn eigen unieke kleur. Bij de één is dit wat witter dan bij de ander; dit krijg je vanaf je geboorte mee.

Door roken en kleurstof houdende drankjes en eten, kalkt er een laag vast aan de buitenkant van je glazuur en dit zorgt er uiteindelijk voor dat je tanden steeds geler en geler worden door de jaren heen. Die gele laag die zich vast heeft gekalkt op je tanden, bleken wij weg doormiddel van een bleekgel op je tanden te smeren en daar een bleeklamp op te zetten per sessie van 20 minuten. Deze sessies van 20 minuten blijven we herhalen en zo lost die gele laag zich stap voor stap op met als eindresultaat de witte kleur die jij vanaf je geboorte al hebt. Die kleur die je na de behandeling ziet heb je altijd al gehad, die zat dus eigenlijk verstopt onder die gele aanslag laag.

De bleekgel die we op je tanden smeren is niet schadelijk voor je glazuur en lost alleen de gele laag op die op je glazuur ligt. Doordat deze gel niet schadelijk is doet dit dus ook geen pijn of geeft het je geen gevoelige tanden mee naar huis.

Hoe wit jouw tanden worden en hoe veel behandelingen jij nodig hebt hangt dus af van hoe wit jouw tandbeen is en hoeveel aanslag etc. jij op je tanden hebt. Bleek jij voor de eerste keer? Dan kiezen de meeste klanten voor de behandeling van 4 tot 5 keer 20 minuten om het beste resultaat te bereiken. Met deze behandeling haal je 9 van de 10 keer heel die gele aanslag laag weg en zie jij dus weer de kleur die jij al vanaf je geboorte hebt en die zat verstopt onder die gele aanslag laag. Je tanden zullen ook heerlijk fris en schoon aan voelen.

Vele praktijken suggereren dat je met een behandeling waar je honderden euro’s voor moet betalen  je tanden een jaar lang wit zullen blijven. Dit is helaas een fabel en de realiteit is dat onze tanden constant worden bloot gesteld aan enorm veel kleurstoffen en andere geelmakers die in ons eten en drinken en sigaretten zitten. Net als met de kapper, de zonnebank en noem het maar op zul je dit dus bij moeten houden. Je haren groeien ook weer aan, je zonnebank kleurtje vervaagt en helaas door het eten, drinken en roken komt er ook weer een gele laag over je glazuur. Echter is dit wel verschillend per persoon hoe snel die gele laag terug komt, dit hangt bijvoorbeeld af van: Hoe vaak poets jij je tanden? Poets je elektrisch? Wat eet en drink je? Rook je? Wat voor tandpasta gebruik je? Uiteraard hebben wij bij Smiles speciale producten waarmee jij je tanden mooi schoon en wit kunt houden en zo lang mogelijk kunt laten stralen; vraag voor meer informatie bij onze specialist.